Widget Image
Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vul esse molestie consequat vel illum veridolore eu fer feugiat eorum claritatem nulla...
Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany +49 30 24041420
support@select-themes.com
Links
Follow Us
Image Alt

Τέχνη & Χειροτεχνία

Τέχνη & Χειροτεχνία

Η ενασχόληση με τη ζωγραφική είναι σίγουρα κάτι γνώριμο σε όλους. Το να αναμιγνύουμε χρώματα, υλικά, σχέδια μαζί με την φαντασία μας είναι πάντα συναρπαστικό. Στην φύση του ανθρώπου διακρίνονται από πολύ μικρή ηλικία ο ρυθμός, η μίμηση, η κίνηση και η δημιουργία. Πολλά παιδιά ανακαλύπτουν ένα απέραντο ενδιαφέρον κόσμο μέσω της τέχνης.
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΛΕΠΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ.
Το όφελος στην παιδική ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία είναι πως μέσω της τέχνης τα παιδιά εκφράζουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους. Παράλληλα μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης γίνονται “εικόνα” οι όποιες ανησυχίες της παιδικής ή εφηβικής ψυχής και αποβάλουν το στρες.
Καθώς ζούμε σε μια εποχή που η εφήμερη λάμψη της “μόδας” μπορεί να βομβαρδίσει με άπειρες πληροφορίες τα μάτια ενός παιδιού, η τέχνη προτείνει ένα διαφορετικό δρόμο και βοηθά το παιδί να ωριμάσει και να μεγαλώσει! Χαρτιά, χρώματα, μολύβια μελάνια, καμβάδες, πηλός, κολλάζ, κατασκευές, ζωγραφιές είναι σαν σκαλιά που υψώνουν την φαντασία των παιδιών! Η εικαστική διδασκαλία εξοικειώνει τα παιδιά με την Τέχνη και τους δίνει την επιλογή να ακολουθήσουν μια σχετική σταδιοδρομία ή να έχουν καλλιτεχνική παιδεία που θα τους συντροφεύει στην ζωή τους και στις επιλογές τους.
Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!
Πολλές φορές ακόμα έχουμε παρατηρήσει πως οι ίδιοι οι γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους ως μαθητές, ανακαλύπτουν την ανάγκη τους να ξανά-συνδεθούν με τον κόσμο της τέχνης.. και να είστε σίγουροι πως αυτό αποτελείτε από χείμαρρο συναισθημάτων! Η ένταση της εκτόνωσης πολλές φορές εκπλήσσει και τους ίδιους τους δημιουργούς!
Τέλος να υπενθυμίσουμε πως η ενασχόληση με τα εικαστικά στα παιδιά, και ειδικά στην χώρα μας, που έχει απίστευτα σημαντική Ιστορία Τέχνης, μας δίνει ελπίδες για ένα πιο όμορφο κόσμο στο μέλλον!

Όλα τα τμήματα μας είναι ολιγομελή!

Τέχνη Σε Προδημοτική Ηλικία

4 – 6 ετών
Μέσα από την δημιουργία και την λειτουργία των χεριών αναπτύσσεται αρκετά η λεπτή κινητική δεξιότητα δακτύλων. Απλές ενέργειες όπως το κράτημα πινέλου και το χρωματισμό με μολύβια βοηθούν στην ενίσχυση των μυών και στη βελτίωση του ελέγχου τους. Οι δραστηριότητες τέχνης και χειροτεχνίας μπορούν να ενισχύσουν την επιδεξιότητα και την ευκινησία των παιδιών. Με την ενίσχυση πολλών πρακτικών, η οι καλλιτεχνικές δεξιότητες και η ταχύτητα θα αυξηθούν επίσης.
Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τέχνες και χειροτεχνίες από πολύ νεαρή ηλικία οδηγεί σε μια τεράστια βελτίωση στον συντονισμό των χεριών-ματιών. Αυτό θα βοηθήσει ένα παιδί κατά τα μεταγενέστερα δημοτικά χρόνια, όταν διαχωρίζει τις λέξεις ή σχηματίζει γράμματα.

Οι Μικροί Ζωγράφοι

7 – 10 ετών
Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες προάγουν την πνευματική ανάπτυξη και μερικά από τα οφέλη τους περιλαμβάνουν ερεθίσματα και για τις δύο πλευρές του εγκεφάλου. Η τέχνη αυξάνει την ικανότητα μνήμης, προσοχής και συγκέντρωσης. Βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάγνωσης και τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στα μαθηματικά και τις επιστήμες. Η διδασκαλία της τέχνης βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, γλωσσικών δεξιοτήτων, κοινωνικών δεξιοτήτων, λήψης αποφάσεων, και εφευρετικότητας. Επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν τα αντικείμενα και τις εικόνες από διαφορετικούς πολιτισμούς και χρονολογίες.
Η εμπειρία στο σχεδιασμό, την τέχνη και τη χειροτεχνία τους επιτρέπει να κρίνουν αναλυτικά τη δική τους δουλειά και την εργασία άλλων. Μαθαίνουν να ενεργούν και να σκέφτονται σαν σχεδιαστές και καλλιτέχνες, εργάζονται έξυπνα και δημιουργικά. Μαθαίνουν επίσης για τη διατήρηση της κληρονομιάς μέσω της τέχνης. Πολλές από τις πληροφορίες που έχουμε τώρα σχετικά με ανθρώπους που έζησαν πριν από εκατομμύρια χρόνια προέρχονταν αποκλειστικά από την τέχνη.
Συμμετέχοντας σε δημιουργικές επιδιώξεις, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν με θετικό, απτό και ουσιαστικό τρόπο. Μαθαίνουν επίσης να δημιουργούν έργα τέχνης από μόνα τους. Η συμμετοχή, με άλλους μαθητές στην τάξη, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με άλλους ενώ μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Η διαδικασία των τεχνών ενισχύει επίσης τη σύνδεση γονέων-παιδιών. Οι τέχνες και οι βιοτεχνικές δραστηριότητες βοηθούν στη δημιουργία μιας αίσθησης επίτευξης και υπερηφάνειας στα παιδιά, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Καλλιτέχνες του Σήμερα

10 – 14 ετών
Φαντασία και δημιουργικότητα. Τα παιδιά μπορούν να πάρουν τις εμπειρίες τους από τον κόσμο και να τις μεταμορφώσουν μέσω της τέχνης, δημιουργώντας νέες συνδέσεις και σχέσεις μέσα από τα εφευρετικά τους μυαλά. Οι γνώσεις, οι αναμνήσεις και οι φαντασιώσεις τους τροφοδοτούν τη δημιουργικότητα τους.
Η τέχνη επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνήσουν, να χτίσουν και να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ιδέες τους. Ταυτόχρονα, τα παιδία αναπτύσσουν δεξιότητας επίλυσης προβλημάτων μέσω συγκέντρωσης και επιμονή.
Παράλληλα, η οπτική σκέψη τους βοηθά να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους και αυτό είναι ένα μεγάλο προτέρημα αφού είναι μια ικανότητα που χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων των επιστημών καθώς και των τεχνών. Όλα αυτά καλλιεργούν την αυτονομία ενός παιδιού και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή του και την αυτοεκτίμησή του.

Η Τέχνη σε Εξεταζόμενο Επίπεδο

O’Level & A’ Level
Οι πλήρως εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι δάσκαλοί μας ενθαρρύνουν μια σειρά δεξιοτήτων στους μαθητές τους, διεγείροντας έτσι την αισθητική συνείδηση, τη γνώση και την κριτική κατανόηση της τέχνης. Οι καθηγητές καθοδηγούν τους μαθητές βήμα προς βήμα συστηματικά για να αναπτύξουν ιδέες γνωστικά και οπτικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτά εξυπηρετούνται σε ατομικά στυλ μάθησης και ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε μαθητή.
Η συνεχής επαφή μαθητή και δασκάλου βοηθά στην επικοινωνία και την κατανόηση ιδεών, απόψεων και συναισθημάτων καθώς και στην ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων μεταξύ μαθητών όλων των επιπέδων δεξιοτήτων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες βοηθούν στην ανάπτυξη της αυτονομίας, της αυτοπεποίθησης, των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και της οπτικής σκέψης κάθε μαθητή.