Widget Image
Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vul esse molestie consequat vel illum veridolore eu fer feugiat eorum claritatem nulla...
Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany +49 30 24041420
support@select-themes.com
Links
Follow Us

Οι Εγγραφές Άρχισαν: Judo

Οι Εγγραφές Άρχισαν: Judo

Το Judo ιδρύθηκε το 1882 από τον Dr. Jigoro Kano και σημαίνει τον «ευγενή τρόπο». Διδάσκει σε όλες τις ηλικίες τη σημασία της ευελιξίας κατά την εφαρμογή της τεχνικής. Στο τζούντο, όταν εκτελείται μια ρίψη ή άλλη τεχνική, δίνεται έμφαση στην ευελιξία και στην αποτελεσματική χρήση της μόχλευσης και της ισορροπίας σας για κάθε κίνηση. Για να πετύχεις στο τζούντο, είναι πολύ πιο σημαντικό να μάθεις σωστή τεχνική, συγχρονισμό και δεξιότητες, αντί να χρησιμοποιείς απλώς δύναμη για να κερδίσεις.

Τα οφέλη του τζούντο

Το τζούντο έχει τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, ειδικά στα παιδιά. Σύμφωνα με τον Frederic H. Thanes, εκπαιδευτή τζούντο στο Last Minute Writing and Writinity, «όχι μόνο το τζούντο εστιάζει στην οικοδόμηση της φυσικής κατάστασης, αλλά βελτιώνει επίσης την συγκέντρωση των παιδιών, αναπτύσσει θετικές στάσεις για τον αθλητισμό γενικά και αυξάνει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπειθαρχία, τον αυτοσεβασμό και την ευγένεια προς τους άλλους ».

Φυσική υγεία

Το τζούντο είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για μικρά παιδιά επειδή χτίζει υγιείς και δυνατούς μύες από νωρίς, βελτιώνει την καρδιαγγειακό τους σύστημα και μειώνει τη χοληστερόλη τους. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο τζούντο έχουν μειωμένο κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και οστεοπόρωσης, ακόμη και όταν γίνονται ενήλικες. Θέτει επίσης τα θεμέλια για να γίνουν υγιείς και δραστήριοι ενήλικες που εκτιμούν τη φυσική δραστηριότητα.

Συναισθηματική Υγεία

Ως πολεμική τέχνη, το τζούντο εστιάζει στην οικοδόμηση του αυτοσεβασμού, του σεβασμού προς τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων, και του σεβασμού προς τον δάσκαλό σας. Σε συντονισμό, αυτό καλλιεργεί την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την κρίση τους, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν ως ισορροπημένοι και συναισθηματικά υγιείς νέοι ενήλικες.

Περιορίζει την Επιθετικότητα

Το τζούντο είναι να δώσει στα παιδιά μια διέξοδο για την απεριόριστη ενέργειά τους, ενώ παράλληλα να αποθαρρύνει τη βίαιη συμπεριφορά, όπως πολλές πολεμικές τέχνες. Οι μαθητές του τζούντο έχουν συγκρίνει την πειθαρχία στο τζούντο με την πειθαρχία στο στρατό, γιατί σε διδάσκει να σέβεσαι τους γύρω σου, να προσέχεις τις λεπτομέρειες και να μαθαίνεις πώς να προστατεύεις τον εαυτό σου.

Ο Κάιλ Πάουερς, ειδικός στο τζούντο στο Draft Beyond and Research Papers UK, εξηγεί στους αναγνώστες του ότι «είναι σπάνιο τα παιδιά που ασχολούνται με το τζούντο να εμπλακούν σε εκφοβισμό ή καυγάδες στο σχολείο. Επειδή είναι ένα άθλημα που χτίζει πειθαρχία και σεβασμό στους άλλους, οι μαθητές γνωρίζουν ότι η επιθετική συμπεριφορά δεν είναι η κατάλληλη λύση και οι τεχνικές του τζούντο είναι για τις τάξεις τους ».

Αυξημένη συγκέντρωση

Η συγκέντρωση των παιδιών έχει αυξάνεται με ταχυτάτους ρυθμούς όταν αρχίσουν να ασκούν το τζούντο επειδή συνηθίζουν να ακολουθούν πολύ λεπτομερείς και συγκεκριμένες οδηγίες από τους δασκάλους τους, σε συνδυασμό με την εστίαση στις τεχνικές των κινήσεών τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που είναι υπερκινητικά ή πάσχουν από διαταραχές ελλειμματικής προσοχής ωφελούνται πάρα πολύ από το πειθαρχημένο περιβάλλον του τζούντο.

Τα παιδιά που έχουν προβλήματα προσοχής και παρακολουθήσουν μαθήματα τζούντο έχουν διαφορά στην εστίασή τους που είναι τρομερή. Νιώθουν ότι θέλουν πραγματικά να μάθουν και είναι πραγματικά αφοσιωμένοι, αφού είναι κάτι που τους ωθεί να επικεντρωθούν περισσότερο. Αυτό μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί θεραπευτικό και χρήσιμο καθώς μεγαλώνουν και πρέπει να συγκεντρωθούν στο σχολείο ή στην εργασία.

Το τζούντο, όπως και πολλές άλλες πολεμικές τέχνες, συνδυάζει φυσική δραστηριότητα, ικανότητες αυτοάμυνας και πειθαρχία. Το τζούντο είναι ένα εξαιρετικό άθλημα το οποίο μπορούν να μάθουν τα παιδιά για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Τα παιδιά γίνονται σωματικά πιο υγιή, ψυχικά καλά και  χτίζουν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και σεβασμό για τους άλλους.

 

 

Post a Comment

Name

E-mail Address

Website