Widget Image
Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vul esse molestie consequat vel illum veridolore eu fer feugiat eorum claritatem nulla...
Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany +49 30 24041420
support@select-themes.com
Links
Follow Us

Οι Εγγραφές Άρχισαν: Art Classes

10 + 1 Λόγοι Για Τους Οποίους Τα Μαθήματα Τέχνης Είναι Σημαντικά και Αναγκαία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τέχνη είναι μια σημαντική πτυχή της ζωής κάθε παιδιού καθώς τα παιδιά εκφράζονται καλύτερα μέσα από την τέχνη σε νεαρή ηλικία. Ως γονείς, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τέτοιες πράξεις δημιουργικότητας στέλνοντας τα παιδιά μας σε μαθήματα τέχνης, τα οποία θα τους επιτρέψουν να γίνουν παθιασμένοι μαθητές και να μάθουν πως να προσαρμόζοντε με περισότερη ευκολία. Τα οφέλη των μαθημάτων τέχνης είναι άφθονα, όπως θα δείτε παρακάτω:

1. Ενθαρρύνει την Πειθαρχία

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τέχνης, οι μαθητές πρέπει να ασκούν πειθαρχία ενώ δημιουργούν και μαθαίνουν. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν τεχνικές ζωγραφικής, να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να λάβουν εποικοδομητική κριτική για να μπορέσουν να προοδεύσουν σαν εικαστικοί. Τα μαθήματα τέχνης δίνουν έμφαση στην πρακτική, όπως κάθε άλλο ακαδημαϊκό μάθημα. Για να βελτιώσουν την τέχνη τους, οι μαθητές πρέπει να δεσμευτούν στα μαθήματά τους και ακόμη και να αφιερώσουν χρόνο εκτός τάξης για εξάσκηση.

2. Αναπτύσσει την υπομονή και την εστίαση

Η τακτική δραστηριότητα σχεδίασης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων συγκέντρωσης ενός παιδιού και να εδραιώσει τις έννοιες της υπομονής και της εστίασης. Η συγκέντρωση στο σχεδίο είναι συχνά το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης καλών συνηθειών μελέτης. Αν αφιερώσετε χρόνο στην ημέρα του παιδιού σας για να του επιτρέψετε να ασχοληθεί με το σχέδιο, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ικανότητάς του/της να συγκεντρώνεται ταυτόχρονα σε μια σειρά εργασιών. Η τακτική ζωγραφική για σύντομα χρονικά διαστήματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί η εστίασή τους με την πάροδο του χρόνου. Τα οφέλη των μαθημάτων τέχνης είναι ότι τα παιδιά μπορούν να αφιερώσουν έναν συγκεκριμένο χρόνικο πλαίσιο για να εξασκήσουν την τέχνη τους.

3. Βελτιώνει τις Επικοινωνιακές Δεξιότητες

Η τέχνη είναι μια διέξοδος για τα παιδιά που είναι δεν είναι ιδιαίτερα επικοινωνιάκα με τις λέξεις. Ακόμα και τα παιδιά που έχουν καλό λεξιλόγιο δεν είναι πάντα σε θέση να εκφράσουν τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Έτσι, μέσω σχεδίου, τα παιδιά είναι σε θέση να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη με δημιουργικό τρόπο. Το να δίνεις χρωματιστά μολύβια και  χαρτί στα παιδιά προσφέρει ένα άλλο μέσο επικοινωνίας – ακόμα κι αν τα έργα τέχνης τους είναι μόνο κατανοητά από το ίδιο το παιδί εκείνη τη στιγμή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σχέδια ενός παιδιού μπορούν να δώσουν πληροφορίες για τα συναισθήματά τους, ιδιαίτερα όταν το παιδί είναι σε θέση να παράσχει επιπλέον λεπτομέριες στο σχέδιο. Η χρήση τεχνικών παιγνιοθεραπείας όπως το σχέδιο δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, ανεξάρτητα από αναπηρίες και/ή γλωσσικά εμπόδια. Ενα άλλο πλεονέκτημα των μαθημάτων τέχνης είναι ότι μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν μαθησιακές δυσκολίες να επικοινωνήσουν με περισότερη ευκολία. Η τέχνη τους χρησιμεύει ως εργαλείο για να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά αυτό που οι λέξεις δεν μπορούν. Επιπλέον, το σχέδιο βοηθά επίσης τα παιδιά να εκφράσουν τα υποσυνείδητα συναισθήματά τους, γι ‘αυτό χρησιμοποιείται ευρέως ως μορφή θεραπείας.

4. Βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες

Προχωρώντας παράλληλα με τη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων ενός παιδιού, η παρακολούθηση μαθημάτων τέχνης μπορεί επίσης να βελτιώσει τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα σε κοινωνικά περιβάλλοντα. Έτσι, στα μαθήματα τέχνης, το παιδί θα κάνει φίλους με άλλα παιδιά στην τάξη και θα τους δέσει το κοινό πάθος τους για την τέχνη. Επιπλέον, η δημιουργία τέχνης ως ομάδα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να κατακτήσουν διάφορες δεξιότητες ενώ μαθαίνετε ο ένας από τον άλλον. Στην πράξη της ανταλλαγής υλικού με την υπόλοιπη τάξη, τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται και να βοηθούν τους συνομηλίκους τους, βελτιώνοντας περαιτέρω τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

5. Αναπτύσσει Κινητικές Δεξιότητες

Το να κρατούν ένα μολύβι ή άλλο εργαλείο σχεδίασης βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τον συντονισμό χεριού-ματιού και τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες. Όσο περισσότερη εξάσκηση κάνει το παιδί σας , τόσο πιο γρήγορα θα αναπτύξει την ικανότητα να αναλαμβάνει πιο περιοπλόκες δραστηριότητες, όπως ο χρωματισμός και η γραφή. Στην αρχή, αυτό γίνεται πιο αποτελεσματικά με την επανάληψη απλών μοτίβων. Τα παιδιά αρχικά θα πιέζουντε περισσότερο όταν δεν είναι βέβαιοι για το τι κάνουν και έχουν λιγότερο έλεγχο. Με ενθάρρυνση και βήμα προς βήμα καθοδήγηση, είναι δυνατό να βελτιωθούν οι δεξιότητές τους και να χτιστεί η αυτοπεποίθησή τους.

 

6. Παρέχει Χωρική Ευαισθητοποίηση

Το σχέδιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της οπτικής ανάλυσης ενός παιδιού και να το βοηθήσει να κατανοήσει έννοιες όπως η απόσταση, ο χώρος, η υφή και το μέγεθος. Τέτοιες δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να καταλάβουν πώς τα αντικείμενα σχετίζονται μεταξύ τους. Αυτό με τη σειρά του θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν πιο περιπλοκές έννοιες όπως το βάθος και ο όγκος. Η οπτική ανάλυση είναι μια βασική δεξιότητα για την καθημερινή ζωή, η οποία μπορεί να διδακτεί σε μικρή ηλικία μέσω καλλιτεχνικών αναζητήσεων.

Μέσα από μαθήματα τέχνης, τα παιδιά θα μάθουν πώς να κατανοούν και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον. Θα παρατηρήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιβάλλον τους και πώς αυτές οι λεπτομέρειες σχετίζονται μεταξύ τους. Τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους μέσω της τέχνης. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια θα επεκταθεί σε άλλες πτυχές της ζωής τους. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν το να είσαι πιο παρατηρητικός. Αυτό θα τους επιτρέψει να παραδεκτόυν και μάθουν πιο εύκολα απο τα δικά τους λάθη και να γίνουν λιγότερο απρόσεκτοι ενώ κάνουν σχολικές εργασίες.

7. Ενθαρρύνει την Ανεξαρτησία

Η συμμετοχή σε μαθήματα τέχνης επιτρέπει στο παιδί κάποια ελευθερία, ελευθερία να είναι ανεξάρτητο και περίεργο. Ο μαθητής έχει τον πλήρη έλεγχο του έργου του και είναι υπεύθυνος για τα υλικά, την τεχνική και το σκοπό της εργασίας του. Παίρνοντας το πρότζεκτ στα χέρια τους, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να φροντίζουν τα υλικά και πώς να τα επανα-χρησιμοποιούν μόνα τους. Αυτό τους επιτρέπει να σκέφτονται μόνοι τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος και να είναι πιο ανεξάρτητοι στο σχολείο και στο σπίτι.

8. Διεγείρει την κριτική σκέψη

Η διαδικασία της παρατήρησης ανοίγει το δρόμο προς την κριτική σκέψη. Το παιδί που έχει παρακολουθήσει μαθήματα τέχνης θα είναι σε θέση να πάρει τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες που δεν θα έκαναν άλλοι. Βλέπουν τις λεπτομέρειες που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένες και γίνονται πιο περίεργοι, γεγονός που τους οδηγεί να κάνουν ερωτήσεις και να βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα. Οι μαθητές που διδάσκονται να εξετάζουν και να εξετάζουν τις λεπτομέρειες μαθαίνουν να παρατηρούν και να αναλύουν πιο προσεκτικά τον κόσμο γύρω τους – δεξιότητες που είναι ζωτικής σημασίας στην κριτική σκέψη.

9. Επιτρέπει ρεαλιστική έκφραση

Παρόλο που γίνεται πολλή εργασία παρατήρησης σε μαθήματα τέχνης, αυτή η ικανότητα παρατήρησης μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή ζωή των παιδιών. Τα διαγράμματα, οι χάρτες και τα γραφήματα μπορούν εύκολα να απεικονιστούν με προηγούμενη εμπειρία τέχνης. Για παραδείγμα, οι πιο μέγαλοι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν ανατομικά διαγράμματα από τα εγχειρίδια βιολογίας τους και να κατανοήσουν καλύτερα τις λειτουργίες αυτού του συστήματος στο σύνολό του. Έτσι, τα παιδιά πετυχαίνουν μια πιο σταθερή αντίληψη των εννοιών και των ιδεών που τους παρουσιάζονται.

10. Ανοικτότητα

Δεδομένου ότι η πράξη της παρατήρησης της τέχνης μπορεί να αλλάξει τους έμφυτους τρόπους σκέψης και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, όταν τα παιδιά μαθαίνουν πώς να δημιουργούν τέχνη μόνοι τους, μπορούν και να επιτύχουν να είναι πιο ανοικτόμυαλοι και σταδιακά γίνονται και δέκτικοι στις αλλαγές. Επιπλέον, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις λειτουργικές διαφορές που έχουν με τους συνομηλίκους θετικά κ. Αυτό τους επιτρέπει να κατανοούν περισσότερο τις απόψεις των άλλων σε νεαρή ηλικία.

11. Χτίζει εμπιστοσύνη

Η καλλιτεχνική εκπαίδευση επιτρέπει στους μαθητές να εξερευνήσουν και να εξασκηθούν με νέα μέσα και τεχνικές, βρίσκοντας έτσι τη δική τους «φωνή». Αποκτούν εμπιστοσύνη στο δρόμο της ανακάλυψη, χωρίς να φοβούνται το τελικό αποτέλεσμα. Είναι αυτονόητο ότι η εμπιστοσύνη είναι ευεργετική για προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Αυτή η εμπιστοσύνη θα βοηθήσει τους μαθητές να πειραματίζονται θετικά, να είναι πρόθυμοι να ανέβουν ως ηγέτες ή να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Σε τελική ανάλθση, η απόκτηση δεξιοτήτων ζωγραφικής και δημιουργίας είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα αφου προωθά την ανάπτυξη των παιδιών!

Προσφέρονται επίσης μαθήματα ενηλίκων

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

…………………………………………………….

 

Post a Comment

Name

E-mail Address

Website