Widget Image
Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vul esse molestie consequat vel illum veridolore eu fer feugiat eorum claritatem nulla...
Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany +49 30 24041420
support@select-themes.com
Links
Follow Us

MUD Make Up Designatory: Ο Μιχάλης Ορφανίδης διδάσκει τα μυστικά του!

Ο Μιχάλης Ορφανίδης διδάσκει τα μυστικά του!

Είναι ο πιο καταξιωμένος make up artist στην Κύπρο και στα χέρια του απωθεώνεται κάθε γυναίκα, τον αγαπάς από το πρώτο λεπτό που τον γνωρίζεις, παραμένει απλός και παθιασμένος με τη δουλειά του και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Κύπρια έμαθε τι έστι μακιγιάζ χάρις σε αυτόν.
Από την Άννα Βίσση μέχρι την Μαρινέλα, από τη Ζέτα Μακρυπούλια μέχρι την Έλενα Παπαρίζου, μέχρι δεκάδες άλλες διάσημες Ελληνίδες και ξένες, όλες έχουν αφεθεί στα χέρια του.
Ο Μιχάλης Ορφανίδης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “ο εθνικός μας make up artist, αφού καταφέρνει εδώ και χρόνια να είναι ο αγαπημένος των celebrity, ακόμη και των πιο απαιτητικών διασημοτήτων.
Αυτό το ταλέντο και εμπειρία τόσων χρόνων, ο γνωστός make up artist αποφάσισε να μεταφέρει στην διδασκαλία, αφού ο ίδιος λέει ότι “την γνώση οφείλουμε να τη μεταλαμπαδεύουμε”.

Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει τη δική τoυ Σχολή Μακιγιάζ, το MUD Studio Cyprus, που βρίσκεται στο TΙΜΕ Private Institute στη Λάρνακα. Η Σχολή δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές, αφού το MUD STUDIO, που ανήκει στις Αμερικάνικες Σχολές Make– Up Designory, είναι αναγνωρισμένο σε όλο το κόσμο. Σκοπός του Μιχάλη Ορφανίδη πλέον είναι να χαρίσει τις γνώσεις και εμπειρίες του στις φοιτήτριες και φοιτητές του.

 

Τα τελευταία χρόνια διδάσκετε στο ΤΙΜΕ Private Institute. Που αποτείνονται τα μαθήματα σας, σε αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν επαγγελματικό μονοπάτι στο χώρο του μακιγιάζ ή και σε άλλους;
Η σχέση μου με το Time Private Institute μετράει αρκετά χρόνια αφού με τους ιδιοκτήτες τον Δώρο και την ‘Έλενα Νεοκλέους είμαστε καλοί φίλοι. Όταν το 2017 κατάφερα να έχω την αντιπροσωπεία των μεγαλύτερων Σχολών Μακιγιάζ στο κόσμο, τις Make Up Designory (MUD) θεώρησα ότι το πρώτο MUD Studio Cyprus θα μπορούσε άνετα να στεγαστεί εκεί, αφού το ΤΙΜΕ Private Institute τηράει όλες τις προδιαγραφές εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας αλλα και ό,τι η MUD απαιτούσε. Έτσι το 2018 ιδρύθηκε στην Λάρνακα το MUD STUDIO CYPRUS θέλοντας να προσφέρει στους νέους και στις νέες που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Make Up Artist, το πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.
Επιπλέον όμως, αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης μαθημάτων για όσες κοπέλες επιθυμούν να μάθουν να μακιγιάρονται σωστά με τα δικά τους χέρια.

Τι το ιδιαίτερο προσφέρεται σε αυτά τα μαθήματα, πέρα από το ότι διδάσκετε εσείς, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διαπρέψει με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του μακιγιάζ τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό;
Το επίπεδο σπουδών μας, οι τεχνικές εκμάθησής οι οποίες είναι βασισμένες στα τελευταία πρότυπα εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την αξιοπιστία των προγραμμάτων μας, δίνουν τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών στο εξωτερικό, σε όσους απόφοιτους το επιθυμούν. Ο τίτλος σπουδών που αποκτούν οι απόφοιτοί μας, αναγνωρίζεται από διεθνείς εταιρίες καλλυντικών, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, μεγάλες διοργανώσεις μόδας όπως τα Fashion Weeks καθώς και από λαμπερές διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Η τέχνη του μακιγιάζ είναι κάτι που διδάσκεται κύριε Ορφανίδη;
Η Τέχνη και η επιστήμη του Μακιγιάζ είναι κάτι το οποίο μπορείς να διδαχθείς ακολουθώντας μια σωστά δομημένη διδακτιαία ύλη, έχοντας τις σωστές εγκαταστάσεις με τους πάγκους εργασίας και τα εξειδικευμένα φώτα, τα σωστά υλικά και βεβαίως τους καταρτισμένους καθηγητές που να μπορούν να μεταφέρουν την γνώση. Δεν σημαίνει το να είσαι πολύ καλός στην δουλεία σου αυτόματα είσαι και καλός δάσκαλος. Η διδασκαλία είναι μια εντελώς άλλη επιστήμη την οποία πρέπει επίσης να σπουδάσεις.

Εσείς έχετε σπουδάσει την διδασκαλία;
Βεβαίως, το έχω σπουδάσει, στο Intercollege, (diploma lecturing in ITEC Therapies) . Πέρα από αυτό, έχω κάνει το ειδικό Teaching, το ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας, της MUD (Faculty certification course).

Πιστεύετε πως σε κάποιο βαθμό το ταλέντο το φέρνει κανείς μαζί του;
Πιστεύω πολύ στο ταλέντο των ανθρώπων. Και πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευλογία το ταλέντο σου να το κάνεις επάγγελμα. Αν το αγαπάς κιόλας, αυτό είναι και το ιδανικό. Απλά το ταλέντο από μόνο του ποτέ δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται η σωστή εκπαίδευση και πολλές ώρες δουλείας για να πετύχεις. Όσοι παρέμειναν μόνο με το ταλέντο πολύ σύντομα χάθηκαν. Ενώ έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων χωρίς μεγάλο ταλέντο, που όμως αγαπούσαν ένα επαγγέλμα, το σπούδασαν, δούλεψαν αρκετές ώρες και έφτασαν πάρα πολύ ψηλά.

Να μιλήσουμε λίγο περισσότερο για το μάθημα του μακιγιάζ που διδάσκετε όσον αφορά τις ώρες αλλά και λίγες λεπτομέρειες για τον τρόπο διδασκαλίας;
Σε όλο τον κόσμο τα MUD Studios αντικατοπτρίζουν τόσο την τέχνη όσο και την έμπνευση. Είναι εδώ που το μακιγιάζ παίρνει ζωή μέσα από την προσωπική έκφραση του κάθε σπουδαστή. Η εμπειρία βιωματικής μάθησης, συμβάλλει στην ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης, της γνώσης, της δημιουργικότητας και αναπτύσσουμε τις επαγγελματικές δεξιότητες, διευρύνοντας τον ορίζοντα σταδιοδρομίας των σπουδαστών μας. 3.5 ώρες διδασκαλίας σε εβδομαδιαία βάση μέσα στην τάξη και άλλες 3.5 ώρες πρακτική εργασία στο σπίτι. Την ίδια στιγμή υπάρχει το βιβλίο μελέτης (Reading book) που πρέπει να μελετήσεις τα μαθήματα σου, και το Workbook που πρέπει να λύσεις τις ασκήσεις σου.
Γνωρίζω ότι πέρα από το μεγάλο όνομα και εμπειρία που διαθέτετε, έχετε στο βιογραφικό σας και αρκετές συνεργασίες αλλά και σεμινάρια με μεγάλα ονόματα του εξωτερικού. Ωστόσο θα σας ρωτήσω, τι είναι αυτό που πρέπει να διαθέτει κανείς έτσι ώστε να μεταφέρει τις γνώσεις και τα μυστικά του μακιγιάζ όσο καλύτερα γίνεται στους μαθητές του;
Σίγουρα πρέπει να έχει την κατάρτιση ώστε να μπορεί διδάξει. Να το έχει σπουδάσει ώστε να γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να μεταφέρει την γνώση. Γιατί δεν μαθαίνουμε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι πρέπει να είναι γεμάτος από εμπειρίες ώστε να μην έχει ανάγκη να αποδείξει εαυτό του, αλλά να θέλει πλέον να βγάλει μαθητές καλυτέρους από τον ίδιο.

Ο τελευταίος ενάμιση χρόνος πόσο έχει επηρεάσει το χώρο της μόδας;
Πάρα πολύ. Η μόδα είναι φτιαγμένη για να κυκλοφορεί στους δρόμους, στα κόκκινα χαλιά σε πάρτι, σε δεξιώσεις. Δεν μπορεί να είναι ζωντανή με εγκλεισμό. Δυστυχώς!

Πώς βλέπετε εσείς τα πράγματα στο χώρο της μόδας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα;
Στην Κύπρο υπάρχουν μεμονωμένοι σχεδιαστές που κάνουν σοβαρή δουλεία με μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο και στην Ελλάδα σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού διαφοροποιούνται τα μεγέθη της αγοράς. Στην Ελλάδα γίνονται κατά διαστήματα ενέργειες που προσελκύουν τα βλέμματα διεθνώς.

Μπορεί ένα μακιγιάζ να μεταμορφώσει (θετικά) έναν άνθρωπο κύριε Ορφανίδη;
Μπορεί το μακιγιάζ να αναδείξει τα όμορφα χαρακτξρίστηκα μιας γυναίκας και να καλύψει μικρές ατέλειες. Το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι μαγικό!

Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο του μακιγιάζ, μετά από τόσες σπουδαίες συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα, τι είναι αυτό που θα θέλατε να δείτε στην καριέρα σας;
Νομίζω η δημιουργία ενός βιβλίου…. Αλλά θα πω περισσότερα όταν έρθει η ώρα.

Πολύ ωραία! Θα το αναμένουμε λοιπόν! Κλείνοντας να πούμε πως μπορεί να μάθει κανείς περισσότερα για το μάθημα που διδάσκετε;
Μπορεί να αποταθεί τηλεφωνικώς στο ΤΙΜΕ Private Institute στον αριθμό 24400767 αφού εκεί στεγάζετε η σχολή, ή αν θέλει να επικοινωνήσει μέσω ημέηλ στο mudstudiocy@gmail.com, επίσης μπορεί κανείς να βρει το facebook page της Σχολής που είναι MUD Studio Cyprus.

 

Ενημερωθείτε για τα μαθήματα μακιγιάζ που προσφέρονται στο ΤΙΜΕ εδώ

Της Γιώτας Δημητρίου

Post a Comment

Name

E-mail Address

Website